MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2022 MSÜ sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Milli Savunma Bakanlığı ÖSYM
MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2022 MSÜ sınav giriş yerleri açıklandı mı?

MSÜ sınav giriş yerleri için adaylar ÖSYM'den yapılacak açıklamaları takip ediyor. Peki MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2022 MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

MSÜ sınavına katılacak olan adaylar tarafından son gelişmeler sıkı bir şekilde takip ediliyor. ÖSYM takvimine göre, MSÜ 27 Mart 2022 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak. 2022 MSÜ sınavı giriş belgeleri, sınavdan önce ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ile birlikte sorgulanmak üzere erişime açılmış olacak.

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav tarihine kısa bir süre kalırken, MSÜ'nün sınav giriş belgeleri de gündem konusu olmuş durumda. Fakat, ÖSYM tarafından MSÜ sınav giriş belgeleri şimdilik yayınlanmadı. Daha önce gerçekleşen sınavlar ele alındığında 2022 MSÜ giriş belgelerinin, sınavdan ortalama 1 hafta önce açıklanması ön görülmekte. Bu bilgiler ışığında sınav yerlerinin de 17 Mart tarihinde açıklanması beklenmekte.

Sınav giriş belgeleri şu internet adresi üzerinden elde edilebilecek: ÖSYM

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerinin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmakla mükellef. Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan aday kişiler, sınav binasına alınmayacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması da bir diğer zorunluluk.

msü

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü elde ederken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeli. Belgenin ön yüzünde bulunan ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. öğeler bulunursa adayın sınavı geçersiz olarak kabul edilecek. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar ise internetten yenisini elde edebilecekler.

Adayların sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacak. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Ek olarak başvuru bilgilerini sisteme kaydeden fakat sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

MSÜ sınav soru sayıları şu şekilde:

TÜRKÇE: (40 soru)

SOSYAL BİLİMLER

Tarih: (5 Soru )
Coğrafya: (5 Soru )
Felsefe: (5 Soru )
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları): (5 Soru )

TEMEL MATEMATİK: (40 Soru)

FEN BİLİMLERİ

Fizik: (7 Soru )
Kimya: (7 Soru)
Biyoloji: (6 Soru)

Kaynak: Haber Global TV