MSB duyurdu: Azerbaycan ordusuna 12 TİM ile eğitim

Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı
MSB duyurdu: Azerbaycan ordusuna 12 TİM ile eğitim

Milli Savunma Bakanlığı, son bir ayda 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca açıklamada, "Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde Azerbaycan ordusuna 12 TİM ile eğitim veriliyor" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme açıklamasında bulundu. 

Açıklamada, "Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde kardeş Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla 12 TİM ile eğitim veriliyor" denildi. 

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

Yurt içinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda; son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere toplam 45 operasyon icra edilmiş, 75 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Suriye Harekât Alanlarında tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak maksadıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li teröristler kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirilmektedir. Bu kapsamda, Suriye harekât alanlarında son bir ay içerisinde 29 DEAŞ olmak üzere 177 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Faaliyetlerimiz sonucu gerginlik büyük ölçüde azalmış, yaklaşık 450 bin İdlib’li vatandaş evlerine dönmüştür.

Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde kardeş Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla, 135 personelden oluşan 2 Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) birliğimiz tarafından mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri icra edilmekte; 3 El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha  (METİ) timi ve 9 Patlayıcı Madde Keşif ve İmha  (PMKİ) timi olmak üzere toplam 12 tim ve 64 personel ile eğitimler verilmektedir.

15 Temmuz 2016’dan itibaren 20.699 personel ihraç edilmiş, 3.539 personel hakkında idari süreç devam etmektedir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber