Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin 7 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini ise 18 Haziran'da alabilecek.

Koronavirüsle mücadele sürerken, milyonlarca öğrenci okullarda yüz yüze eğitim takviminin nasıl işleyeceğini merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı kararların ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitim ile ilgili detayları açıkladı.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz” dedi.

Bakan Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

*1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi kurumların mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 

*7 Haziran pazartesi günü tüm ortaokul ve liselerde haftada iki gün yüz yüze eğitime geçilecek.

*Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime yarından itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacak. 

*2020- 2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. 

YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM İSTEĞE BAĞLI

*Okullardaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleşecektir.

KARNE AÇIKLAMASI

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı