MHP'de aday adaylığı başvuruları bugün başladı

MHP 31 Mart Yerel Seçimleri AK Parti
MHP'de aday adaylığı başvuruları bugün başladı

MHP'de yerel seçimler için adaylık başvuruları bugün başladı. Adaylardan müracaat için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Aday belirleme sürecinde, toplumda karşılığı olan isimlere öncelik verilecek.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yerel seçimler için hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. 15 Aralık'a kadar sürecek.

BAŞVURULAR İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, teşkilatlara genelge gönderdi. Buna göre başvurular için herhangi bir ücret alınmayacak.

Belediye başkanı adayı olmak isteyenler doğrudan MHP Genel Merkezi'ne müracaatta bulunacak.

İl genel meclisi ile belediye meclisi üyelikleri için başvurular teşkilatlara yapılabilecek.

TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN ADAYLARLA SEÇİME GİRİLECEK

MHP'de adayların belirlenmesi sürecinde 14 ve 28 Mayıs seçimi sonuçlarına bakılacak. Belli kriterler göz önünde bulundurulacak.

Toplumda karşılığı olan, halk tarafından sevilen kişilerle seçimlere girilecek. 

AK PARTİ'DE ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRECİ 9 KASIM'DA BAŞLADI 

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, adaylık başvurularının alındığı salonda düzenlediği basın toplantısında, partinin yerel seçim takvimine ilişkin bilgi verdi.

Yavuz, seçime ilişkin hazırlıklarını ve tempolarını hızlandırdıklarını belirterek, aday olmak isteyenler için başlayan istifa sürecinin 1 Aralık'ta sona ereceğini anımsattı. Yavuz, 1 Ocak 2024 itibariyle da seçim süreci ve seçim takviminin devreye alınacağını ve sürecin resmen başlayacağını söyledi.

Yavuz, başvuruların dijital ortamda "başvuru.akparti.org.tr" adresinden alınacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine yine bağış almaya karar verdik. Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımız 50 bin lira bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. Büyükşehrin dışında kalan il belediye başkan adaylarımız 30 bin lira, ilçe belediye başkan adaylarımız 20 bin lira, belde belediye başkanı adaylarımız 10 bin lira, büyükşehirdeki belediye meclis üyelerimiz, büyükşehir ilçelerinin meclis üyeleri 10 bin lira, büyük şehirlerin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinden de 5 bin lira bağış almak suretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarını karşılanması için AFAD üzerinden kendilerine ulaşmış olacak."

Yavuz, 18-30 yaş arası genç ile kadın adaylardan belirlenen miktarın yarısının, engelli adaylardan ise 4'te birinin alınacağını söyledi.

Kaynak: Haber Global TV