MHP lideri Bahçeli: Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor

Devlet Bahçeli MHP İsrail Filistin
MHP lideri Bahçeli: Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile ilgili açıklama yapan MHP lideri Bahçeli "Gazze'ye olan saldırılardan üzüntü duyuyoruz. Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor. Gazze'de insanlık dışı muamele var" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 19. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nin ardından açıklama yaptı.

Filistin'deki İsrail şiddeti ile ilgili konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada tartışmasız desteklediklerini söyledi.

Ortadoğu'da özellikle Gazze ve İsrail arasındaki acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Bahçeli, "Şu ana kadar 3 bine yakın Gazze'de yakım olmuştur. 3 bini aşan bir sayıda evler oturulamaz hale gelmiştir. 700'ün üzerinde çocuklarımız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ayrıca 428 hanımefendi de hakkın rahmetine kavuşmuştur." dedi.

"BİRÇOK MAZLUM İNİM İNİM İNLIYOR"

Şu anda Gazze'nin insanlık dışı bir muameleyle karşı karşıya bırakıldığını aktaran Bahçeli, "Su yok, elektrik yok, her türlü tedavi unsurlarını taşıyan imkanlardan mahrum bırakılmıştır. Dünya bu olayları da seyretmektedir. Bu seyri geçmiş ile mukayese ettiğimiz vakit 927 yıldan bu yana başlatılmış olan bir Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor. Bu dikkat çekici bir konudur. Bu konu içerisinde dünya ülkeleri büyük bir bölümü İsrail'i teşvik ediyor, tahrik ediyor, lobiler faaliyete geçiyor, basınlar onları destekliyor. Diğer taraftan birçok mazlum inim inim inliyor." diye konuştu.

"RECEP TAYYIP ERDOĞAN YALNIZ DEĞİLDİR"

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Burada yine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin lideri konumundaki sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor. Çok yönlü bir dış politika kurumları ile de ilişkiler içerisinde bir an evvel ateşkesin başarılması, huzurun, barışın sağlanması için bütün ülkeleri davet ediyor ve bu faaliyetlerinde de önemli ölçüde destek bulmaya başlamıştır. Çünkü herkes gerçeği görmüştür, insanlık dışı muamelenin farkına varmıştır. Böylelikle bir çıkış yolu ararken buradaki Türkiye'nin öncülüğünü de hissederek buna çözüm yolu aramaya başlamıştır.

Bu arada 3 uçak dolusu yardımı, insani yardımı Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırma başarısını da elde etmiştir. Böylece yok olmaya yöneltilmiş bir topluluğu tekrar ayakta durmalarını temin için fedakarca bir gayretin içerisinde girmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çalışma arkadaşlarının çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada her türlü fedakarlığı yaparak tartışmasız desteklediğimizi burada ilan etmek istiyorum. Türkiye yalnız değildir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Türkiye'nin etrafında önemli bir çember barış huzur için oluşmaktadır. Küresel güçlerin emperyalist ruhun ortadan kaldırılması için dünyada da önemli bir uyanış başlamış olacaktır.

"İSRAİL'İN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM"

1947 yılındaki Filistin, şurası 1967 arasındaki gelişmeler, 2010 yılındaki gelişmeler... Filistin toplumu yok ediliyor. 1967 hesap alınarak başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmalı. Orada çocuklarımızın defni dahi yapılamıyor. 

MHP olarak bu bölgede barışın huzurun istikrarın sağlanabilmesi için bir barış çemberinin oluşması lazım. İsrail'in aklını başına alması lazım. ABD'deki dayılarına güvenmemesi lazım. Sorun ABD ile İsrail arasındadır. Sorunu çözerse onlar çözecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli filistin İsrail