Metrobüs yolunda 'üst geçit ayağı' tartışması

İstanbul İBB

İstanbul Küçükçekmece'deki Beşyol metrobüs durağında yapılan çalışma tartışmalara neden oldu. İBB'den açıklama geldi.

İstanbul Küçükçekmece'deki Beşyol Metrobüs Durağı'nda yapımına başlanan yeni üst geçidi tutan ayağın metrobüs yoluna yapılması tartışma konusu oldu.

Vatandaşlar, üst geçidin ayağı nedeniyle metrobüs geçişlerinin D-100 Karayolu'na bağlanarak sağlanmasıyla oluşan trafik yoğunluğuna da tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Şu anda metrobüs yolunda olduğu gözüken üstgeçit ayakları, yeni projedeki üstgeçidin orta ayağı ve perona inen merdivenlerinin kolonlarına ait ankraj noktalarıdır. Peron alanının genişletilmesi ve uzatılması amacıyla metrobüsün bir şeridinin kuzeye kaydırılması sonucunda proje tamamlandığında şu anda görünen orta ayak ve kolon ankrajları projesine uygun olarak peron alanı içerisinde kalacak" denildi.

Açıklamanın devamında, "Yeni yaya üstgeçidi 70 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde, 3 açıklıklı çelik malzemeden oluşuyor. 13 kişilik 3 adet asansör bulunuyor. Yeni proje ile birlikte metrobüs istasyonu genişlediğinden Edirne yönü Metrobüs güzergahı, D-100 Karayolu ve yan yol 450 metre uzunluğunda kuzey tarafa doğru ötelenecek. Bu sebeple kuzey yan yol yanındaki Şehit Özgür Güven Caddesi'nde, 132 metre uzunluğunda kuyu temel ve istinat duvarı imalatı yapılarak yol genişlemesi yapıldı. Şu anda metrobüs yolunda olduğu gözüken üstgeçit ayakları, yeni projedeki üstgeçidin orta ayağı ve perona inen merdivenlerinin kolonlarına ait ankraj noktalarıdır. Peron alanının genişletilmesi ve uzatılması amacıyla metrobüsün bir şeridinin kuzeye kaydırılması sonucunda, proje tamamlandığında şu anda görünen orta ayak ve kolon ankrajları projesine uygun olarak peron alanı içerisinde kalacak" ifadeleri yer aldı.