Meteoroloji'den İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne son dakika uyarısı: Bu saatlere dikkat!

son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Valiliği hava durumu
Meteoroloji'den İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne son dakika uyarısı: Bu saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden flaş uyarı geldi. İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için saat verildi ve sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde gök gürültülü şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 4 saat içinde İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Büyükçekmece ilçeleri, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Muratlı, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçeleri ile Kırklareli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi. 

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 SAATE DİKKAT

Bu uyarının ardından İstanbul Valiliği de açıklamada bulundu. Valiliğin açıklaması işe şu şekilde:

"Önümüzdeki 4 saat içinde İstanbul Avrupa yakası (Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece), çevrelerinde sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" 

SARI ALARM

Meteoroloji, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ için sarı alarm verdi.

Meteoroloji'den İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne son dakika uyarısı: Bu saatlere dikkat! - Resim : 1

İSTANBUL'DA UYARININ ARDINDAN YAĞMUR BAŞLADI

Uyarıların ardından Silivri ve Büyükçekmece'de sağanak etkili olmaya başladı. Islanmamak için bir çok kişinin yol kenarındaki ağaçların altına sığındığı görüldü. D-100 Büyükçekmece Edirne istikametinde ise trafik yoğunluğu oluştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Valiliği hava durumu