Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul hava durumu
Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji, İstanbul için sağanak yağış uyarısı yaptı. Yağışın gece saatlerine kadar devam edeceği ve Avrupa Yakası'nın batı kesimlerinde karla karışık yağmur görüleceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yapılan açıklama şöyle denildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen İstanbul'da devam eden sağanak yağışın Avrupa Yakasından başlayarak zamanla il genelinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların gece saatlerine Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BİR UYARI DA VALİ YERLİKAYA'DAN GELDİ

Vali Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlara uyarıda bulunarak, tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi. Yerlikaya'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Kıymetli hemşehrilerim, Meteorolojik verilere göre; İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) ile gece saatlerinde Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur, yükseklerde kar bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olalım."

Kaynak: DHA

İstanbul Avrupa Yakası meteoroloji İstanbul