Meteoroloji'den Ankara dahil 8 il için son dakika uyarısı

Ankara hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Malatya'nın kuzey ve doğu, Sivas'ın doğu ilçelerine yönelik flaş bir uyarı yaptı. Uyarıların yapıldığı Ankara'da yağış etkili oldu, bazı bölgeleri su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 8 il için yağış uyarısı verildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ANKARA'DA YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Uyarının yapıldığı illerden başkent Ankara'da yağış etkili oldu, birçok noktada su baskınları gerçekleşti. 

Diğer iller içinse şu uyarı geçildi:

"Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; doğu bölgelerde halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Malatya'nın kuzey ve doğu, Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara sağanak yağış hava durumu