Meteoroloji yeni raporu yayımladı: Sıcaklıklar düşüyor, sağanak yağış geliyor

İHA
Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu sağanak yağış
Meteoroloji yeni raporu yayımladı: Sıcaklıklar düşüyor, sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'de sağanak yağışlı ve diğer yerlerde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yurt geneli parçalı bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Ancak bazı illerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Özellikle İç Anadolu bölgesinde Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 5 ila 10 derece arasında düşmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz illerinde de sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Sinop, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un batı ilçeleri ve Trabzon'un doğusunun aralıklı sağanak yağışlı, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Hava sıcaklığının batı ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu, zamanla yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE GENEL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Toroslar mevkii ile Adana çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ve kuzeydoğusunun yarın sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, gece saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 23

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24

Adana: Az bulutlu ve açık 29

Antalya: Az bulutlu ve açık 25

Samsun: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde batı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 20

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı 24

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 18

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25