Meteoroloji uyardı! Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji uyardı! Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren yağışlı hava, hafta sonu ise Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava sistemine karşı uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden soğuk ve yağışlı hava uyarısı geldi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden yapılan duyuruda, Türkiye'nin batı kesimlerinin, yarın öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiği belirtildi. 

HAFTA SONU BALKANLAR ÜZERİNDEN SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Hafta sonu ise söz konusu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerinden başlayarak azalacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu