Meteoroloji tek tek saydı: 15 ile sarı kodlu uyarı! Sağanak yağış, kar, çığ...

haberglobal.com.tr
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gündem haberleri sağanak yağış hava durumu
Meteoroloji tek tek saydı: 15 ile sarı kodlu uyarı! Sağanak yağış, kar, çığ...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, yurdun büyük bir bölümünde çetin kış şartları etkisini sürdürecek. Meteoroloji, 15 ili sağanak yağış ve çığ tehlikesine karşı sarı kod ile uyardı.

Meteoroloji'den gelen güncel rapora yurt genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkenin doğusu ile kar ile mücadelesini sürdürüyor. 14 ile çığ 1 ile de sağanak yağış uyarısı verildi. İşte o iller... 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 5 günlük güncel hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre, Ege (Manisa hariç), Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu (Mardin ve Siirt hariç) ile Çorum, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

SARI KOD VERİLEN İLLER

MGM'nin sarı kodla uyardığı iller şöyle: Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır.

Mersin'de şiddetli sağanak beklenirken diğer illerde de çığ meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.