Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Bölge bölge açıklandı: Birçok ile sarı kodlu "sağanak yağış" uyarısı

haberglobal.com.tr
sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gündem haberleri
Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Bölge bölge açıklandı: Birçok ile sarı kodlu "sağanak yağış" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beş günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre, denizlerde kuvvetli fırtına; Güneydoğu ve Doğu Akdeniz illerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan, MGM, 9 ili de sarı kodla uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış, fırtına ve karla karışık yağmur bekleniyor. MGM, yeni raporda, 9 ili sağanak yağış ve karla karışık yağmur tahminiyle uyardı. Yurdun özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu illerinde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Güney Ege başta olmak üzere denizlerde ise kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİK UYARILAR

DOĞU AKDENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney ve Adıyaman’ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyinde beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve batısı ile Aksaray’ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Pazar) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde (Fethiye-Kaş arası) güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, güneyinde Pazar günü öğle saatlerinde, kuzeyinde Salı günü (23.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

MGM tarafından sarı kodlu uyarı yayımlanan iller ise şu şekilde: Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova