Meteoroloji sarı kodla uyardı! 18 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı

hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava raporunda 18 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. 5 il için de sarı kod uyarısı var.

Haber Global muhabiri Emre Karaca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar'dan önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin son tahminleri aldı.

Acar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağını ve yağış beklenmediğini söyledi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu iller için sarı kod yayınlayan Meteoroloji; su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzey ve Urfa'nın güney ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Mersin, Adana'nın güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji sarı kod uyarı sağanak hava durumu