Libya'yı vuran Daniel fırtınası Türkiye'yi de tehdit ediyor mu?

Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bünyamin Sürmeli hava durumu Libya

Libya’da etkili olan 'Daniel Fırtınası’, büyük faciaya yol açtı. Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Peki Libya'yı vuran Daniel fırtınası Türkiye'yi de tehdit ediyor mu? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında değerlendi.

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’da onlarca kişinin ölümüne yol açan Daniel Fırtınası, rotası üzerindeki Libya’da 'binlerce kişinin' hayatını kaybettiği düşünülen bir faciaya neden oldu.

Peki Libya'yı vuran Daniel fırtınası Türkiye'yi de tehdit ediyor mu? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Daniel fırtınası ilişkin Sürmeli, "Bizi de vurma ihtimali olabilir. Biz bu tür sistemlerde yakalanma ihtimalimiz güney bölgelerden söz konusu olabilir. Çünkü bu sistemler şöyle gelişiyor. Deniz üzerinden dolaşarak su sıcaklığından beslene beslene büyüyor. Ne kadar Akdeniz üzerinde dolaşırsa o kadar kuvvetleniyor. Ne kadar geç yakalarsa bir yeri o kadar kuvvetlenmiş hale geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sürmeli, Daniel fırtınasının Güney Ege ve Akdeniz üzerinden gelme ihtimalinin olduğunu söyledi.

 






 

Kaynak: Haber Global TV

Libya türkiye Daniel Fırtınası tehdit