Meteoroloji duyurdu! Yurt genelinde aynı anda dört mevsim yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji duyurdu! Yurt genelinde aynı anda dört mevsim yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre yurt genelinde hava sıcaklıklarının yarın artması bekleniyor. Doğu Anadolu bölgesinde ise don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor. Yurdun bazı bölgelerinde ise yer yer çok yoğun sis olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre hafta sonu yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek. Yurdun bazı kesimlerinde yerel olarak sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Ancak Doğu Anadolu bölgesinde zirai don ve buzlanma olaylarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. 

İSTANBUL'DA YARIN HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hafta sonu İstanbul'da yağış beklenmiyor. Yarın (14 Kasım Pazar) hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor. Bazı bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Pazartesi ve Salı günü kuzey kesimlerde sağanak yağışlar bekleniyor.

YOĞUN SİS VE PUS UYARISI YAPILDI

Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor. Bu sebeple vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ BUZLANMA VE DONA TESLİM 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve bulutlu geçecek.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayının görüleceği bölgede yer yer pus ve sis hadisesi de yaşanacak. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede beklenen sis ve pus hadisesi nedeniyle görüş mesafesinin azalması ile buzlanma ve don olayına karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu