Meteoroloji'den 6 il için kar yağışı uyarısı

Kars Erzurum Ardahan Erzincan hava durumu Iğdır
Meteoroloji'den 6 il için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da akşam saatlerine kadar kar yağışı etkili olacak. 

Meteoroloji'den 6 il için kar yağışı uyarısı geldi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı bölgede, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinin akşam saatlerine kadar kar yağışlı, Iğdır çevresinin ise karla karışık yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 9, Kars ve Ardahan'da 6, Erzurum'da 5, Erzincan ve Tunceli'de 0, Iğdır'da 1 derece kaydedildi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 11, Iğdır'da 7, Erzincan'da 6, Kars'ta 1, Erzurum'da 0, Ağrı ve Ardahan'da ise sıfırın altında 2 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlığı, kayak merkezlerinden Palandöken'de 128, Sarıkamış'ta 84 ve Konaklı'da 53 santimetre ölçüldü.

Bölgede sürücüler, vatandaşlar ve ilgililerin, kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus olayı ile dik ve eğimli alanlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olması gerekiyor.

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı hava durumu erzurum hava durumu erzincan hava durumu kars hava durumu ardahan hava durumu