Meral Akşener'den 'cumhurbaşkanı adayı' mesajı: "Aday tespitinde masadaki herkes hür... Kazanacak aday"

Gündem haberleri Meral Akşener İYİ Parti Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu
Meral Akşener'den 'cumhurbaşkanı adayı' mesajı: "Aday tespitinde masadaki herkes hür... Kazanacak aday"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Akşener, "Aday tespit konusunda herkes hür ve bağımsız. Kazanacak aday" dedi. Bu konuda sözlerini sürdüren İYİ Parti lideri, "Masa kazanacak. 13. Cumhurbaşkanı bu masadan çıkacak"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı programda Ekrem İmamoğlu kararı sonrası yaşanan tartışmalar ve 'cumhurbaşkanı adayı' gündemine dair açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'iç işlerine karışılmamalı' sözleri sorulan Akşener, "İç işlerine karışmak gibi bir durum yok. Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız" diye konuştu. 

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Sayın İmamoğlu'nu o gün orada yalnız bıraktığınız takdirde, hayal edin ya, ben de o gün otobüsün üzerinde hazır olda bekledim.

"ADAY TESPİTİNDE MASADAKİ HERKES HÜR VE BAĞIMSIZ, KAZANACAK ADAY"

Kılıçdaroğlu'nun talebiyle 6'lı masa etrafında toplanıldı, liderlere karar bırakıldı. İç işlerine karışmak gibi bir durum yok. O masaya verilen göre, Kılıçdaroğlu tarafından verilen göre, o masanın aday tespiti. O tespit konusunda herkes hür ve bağımsız. Kazanacak aday.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

Biz her kararı ortaklaşa alıyoruz. Başörtüsü meselesi var, sayın Kılıçdaroğlu bir beyanda bulundu, CHP kanun teklifi verdi, sonra orada dururken sayın Erdoğan, gol ve pas olarak baktığı için her işe, mutlu bir şekilde anayasa teklifi geldi, gole çevireceğim diye. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olarak neye karar verecek ben onu bilmiyorum. Ben ilk refleks olarak kanayan yaralarla uğraşmayalım dedim. Vekillerimizle konuşacağız, bir karar alınacak.

"MASA KAZANACAK"

Adayla ilgili mevzularda da buralardaki her görüşmede gündeme geliyor ama resmi olarak partimizde konuşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi yaptık ama 14 Aralık'tan önce bir konuyla alakalıydı. Siyasi bir şey değildi. Onun dışında bir görüşmemiz olmadı. Bir tıkanıklık yok. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun ilişkisine saygı duyarım ama burada hep belden aşağı vuran ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Masa kazanacak. Bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı bu masadan çıkacak. ('Başbakan olmak istiyorum' sözü) Ben hala oradayım. Bu bir feragattir. Ben bu haktan 1.5 yıl evvel feragat ettim. Biz 2018'de birden fazla adayla gittik, olmadı. Muhalefet seçmeni kızdı. AK Parti gidiyor ama hiçbir şey öyle kolay değil. Ben aday değilim diyerek milletime diyorum ki, benim söylediklerim samimidir. Biz tek adayla gitmeliyiz. Kazanacak bir şahısla gitmeliyiz ve kazanmalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu ya da bir başkasıyla, seçtirdiğimiz şahsın birinci başkan yardımcısı olmak gibi bir pazarlığım olmadı ama benim.

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı