Akşener'den Bakan Nebati'nin sözlerine tepki

Meral Akşener İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarına tepki gösterdi. Akşener, Prof. Dr. İzzet Özgenç'in 'OHAL' yorumuna ilişkin de konuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ekonomideki gelişmeler hakkında soruları yanıtladı. Akşener, Nureddin Nebati'nin dün bir gazeteciye verdiği mülakattaki açıklamalarına tepki göstererek, "Asıl vahim olan ekonominin başına getirilen arkadaşımızın, inşallah, maşallah üzerinden tarifi var. Ekonomi temennilerle yönetilemez" dedi.

Akşener, Prof. Dr. İzzet Özgenç'in 'OHAL' yorumu hakkında ise, "Bu tarif üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği bir endişe yaratır ki bu Türkiye'nin gerçekten çok çok zor duruma, iflas etmesine sebep olur. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın" diye konuştu.

Akşener'in açıklamaları:

Sayın Erdoğan faizle ilgili nas dedi, bu dini bir tarif. Dini tariften Çinli tarifine geçtik ekonomide. Asıl vahim olan ekonominin başına getirilen arkadaşımızın, inşallah, maşallah üzerinden tarif var. Ekonomi temennilerle yönetilemez. Oranın patronu olmak üzere gelen kişi temenni ile ekonomiyi yönetemez. Kendi varlığı üzerinden bir kefalet ortaya koyamaz. Maliye Bakanları devlet hazinesiyle ilgili kefalet koyarlar. Ben bu konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak görüyorum. Hükümeti, bütün yöneticileri acilen ciddiyete davet ediyorum. Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum.

Bugün itibarıyla dış güçleri iki gün için kenara koymuşlar. Bunu yorumlarsak, iki görüş geldi. Biri Japon bankasının raporu ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu. İzzet Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. Etkili bir hocadır. OHAL ilan edilebilir diye bir kavram var. Dış güçler işi bırakılmış ve iş güçlere gelmiş iş. Bu tarif üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği bir endişe yaratır ki bu Türkiye'nin gerçekten çok çok zor duruma, iflas etmesine sebep olur. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın.

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener Nureddin Nebati OHAL