Meral Akşener kürsüden mermileri fırlattı

İYİ Parti Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener partisinin binasına mermi isabet etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu, kürsüden mermileri fırlattı. Akşener'e peş peşe tepkiler geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti binasına isabet eden merminin bir bekçinin hırsızı kovalarken tabancasından çıktığı belirlenmişti. Akşener, bu konuda yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı. Kendisinden özür beklemesine sert çıktı. 

Akşener'in kürsüdeki konuşması sırasında mermileri fırlatması da yeni bir tartışma başlattı. 

PEŞ PEŞE TEPKİLER! ŞENTOP: MİLLET İRADESİNE BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti grup toplantısında kürsüden elindeki mermileri yere atan Meral Akşener'e tepki göstererek, "Vermek istediği mesaj millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır" dedi.

"Bugün bir grup toplantısında, bir Genel Başkan’ın, kürsüden elindeki mermileri yere atarak yaptığı şov ile vermek istediği mesaj millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır." diyen Şentop, "Hangi amaçla, hangi bağlamda, neye dikkat çekmek için olursa olsun milli iradenin kalbi, milletin sinesi olan Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil, sözün, fikrin yeridir. Gazi Meclisin mekanları darbe dönemleri dışında mermilerin, silahların mekanı olmamıştır; asla olmayacaktır. Şov amacıyla dahi olsa, yapılan hareketi esefle kınıyorum." ifadelerini kullandı. 

Şentop, "Toplumsal her türlü sorunun çözüm yolu olan siyasette ve siyasetin kalbi olan Mecliste şiddet vasıtası olan bir nesnenin propaganda için umuma teşhir edilmesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ekranlarda ve satırlarda “mermi” kavramı ile yan yana getirilmesi her şeyden önce siyasete ve Meclise büyük zarar verir. Bu noktada en büyük hassasiyeti göstermesi gerekenler ise şüphesiz milletvekillerimiz ve siyasi partilerimizin genel başkanlarıdır. Herkesi, özellikle seçimlere yaklaştığımız bu hassas süreçte, Meclisin saygınlığına yakışır şekilde hareket etmeye davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: SON YILLARDAKİ EN YAKIŞIKSIZ KONUŞMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında bu konu hakkında da konuştu. Çelik, "Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından sık sık vurgulanan, belli seviyede seçim kampanyası yapılması konusundaki uyarıların ihlal edildiği bir tablo ile karşı karşıya kaldık. 14 Mayıs'a kadar bu süreç devlet adabı içerisinde rahatlıkla götürülebilir. Sonuçta da yüce milletimiz sandık önüne koyulduğunda kararı verir. Bugün İYİ Parti Grup Toplantısı'nda Sayın Akşener'in üslubu, Cumhurbaşkanımıza ifadeleri, son yıllardaki en niteliksiz, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener'i tebrik etmiş. Bu niteliksizliğe bir çifte destek söz konusu olmuş. Bu ittifakın diğer üyeleri de aynı desteği sergileyecekler mi bakalım? Destek vurgusunun yapıldığı bölüm, Meclis'te bir kürsüye kurşunların dizildiği bir tablo. Bu konuşmada şöyle bir ifade kullanıyor, '21 yıldır ülkeyi yönetiyor, henüz bir devlet insanı olamadı' diyor. Sayın Akşener, devlet görevi yaptığı kısıtlı dönemde en yüksek performans, milletin değerlerinin üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener mermi iyi parti cumhurbaşkanı erdoğan