Meral Akşener'den Ramazan tedbirleri tepkisi

Meral Akşener AK Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası'yla ilgili bir kanun teklifinin Meclis'e sunduklarını belirterek, "AK Parti ve küçük ortağı olmak üzere Meclis'teki tüm partilerin desteğini bekliyoruz" dedi. Akşener, Ramazan ayı koronavirüs tedbirlerine de tepki gösterdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener Merkez Bankası ile ilgili verdikleri kanun teklifiyle ilgili olarak partilerden destek beklediklerini söyledi. Akşener, Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili de konuştu.

Ramazan ayı tedbirlerine de tepki gösteren Meral Akşener, "Üç beş kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyor?" dedi.

Akşener'in açıklamaları:

Merkez Bankası bağımsızlığı için kanun teklifi verdik. Süresinden önce görevinden alınamamasını hüküm altına alıp görev güvencesi sağlıyoruz. Ayrıca PPK üyelerinden birinin de reel sektör temsilcilerinden olmasını sağlıyoruz. Kanun teklifimize başta sözde reformsever AK Parti ve küçük ortağı olmak üzere Meclis'teki tüm partilerin desteğini bekliyoruz. 

AKŞENER'DEN KÜRŞAT AYVATOĞLU AÇIKLAMASI

(Kürşat Ayvatoğlu açıklaması) Ahlaksızlığı, vicdansızlığı büyüklerinden öğrenmiş bir genci elbette linç edecek değilim. Ben meselem, kendini bu çarpık zihniyete teslim etmiş gencimiz değil. Benim meselem, o gencimiz de dahil tüm gençlerimizi, bu zihniyetin yarattığı ahlak erezyonundan korumaktır. O gencimiz, AK Parti'de görev alırsam daha çok kazanmamın önün açılır diye düşündüm diyor. Çabalarsam helaliyle kazanrım değil, AK Parti'de görev alırsam daha çok kazanırım. Gençlerimizi böyle düşünmek zorunda bırakanlara yazıklar olsun. 

RAMAZAN AYI TEDBİRLERİ

Ramazan ayında toplu iftar yasakmış. Bu şartlarda doğru bir karar. Bu fevkalade duyarlı arkadaşlara sormak istiyorum, sizin lebaleb kongrelerindeki keyfiniz Allah'ın sofrasından daha mı önemliydi? Kongrelerinize yasak getirecek durum yoktu da, mübarek sofralarda mı aklınız başınıza geldi. On binlerce işletme yeniden kapatılacakmış. Bir işletmeci diyor ki, her açma ve kapama bize 35 bin liraya mal oluyor. Yiyecek, et, sebze vs. ya dağıtmak ya da çürürse atmak zorunda kalıyoruz dediler. Siz ne vicdansızsınız. Üç beş kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyor? 

Kaynak: Haber Global TV

iyi parti Meral Akşener Merkez Bankası Kürşat Ayvatoğlu