Menemen yaparken buna asla dikkat etmemişiz! Bu hata Menemenin bütün lezzetini ortadan kaldırıyor
Yapımı basit görülen ancak lezzeti herkesi meste eden menemeni hazırlarken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Menemeni hazırlarken neredeyse herkes aynı hatayı tekrarlıyor. Menemen yapımında bu hatalar menemenin tüm lezzetini kaybetmesine yol açıyor.
![Menemen yaparken buna asla dikkat etmemişiz! Bu hata Menemenin bütün lezzetini ortadan kaldırıyor - Resim: 2](https://i.haberglobal.com.tr/storage/files/images/2024/05/12/menemen-2-mibk.jpg)
Lezzetli bir menemen hazırlamak için birden fazla detaya dikkat etmek gerekiyor. İlk olarak bilinmesi gereken ise Menemende kullanılacak olan domateslerin kesinlikle fazla yumuşak olmaması gerektiğidir. Menemende kullanılan domatesler sert ve sulu olmalıdır.
Menemen hazırlarken domateslerin kabuklarını soymak da oldukça önemlidir. Domateslerin daha iyi pişmesi ve ayrıca daha lezzetli olması için ayçiçek yağı yerine zeytinyağı ya da tereyağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu durum daha lezzetli menemenler hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
Ayrıca menemen hazırlarken domatesleri parçalar halinde kullanmak yerine rendelemek domateslerin çok daha güzel pişmesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız menemenin lezzeti, kat ve kat artacaktır.
SIRADAKİ GALERİ
![Ne küflenme ne bozulma olmuyor! Meğer aylarca taze salça tüketmenin sırrı buymuş](https://i.haberglobal.com.tr/storage/files/images/2024/05/12/ne-kuflenme-ne-bozulma-oluyor-meger-aylarca-taze-salca-tuketmek-icin-sadece-bunu-yapmak-gerekiyormus-l9no.jpg)