Ne küflenme ne bozulma oluyor! Meğer aylarca taze salça tüketmek için sadece bunu yapmak gerekiyormuş
Yemeklerde kullandığımız salçalar ağzı bir kez açıldıktan sonra kısa süre içerisinde küflenmeye başlayabilir. Özellikle konserve halde alınana salçalarda görülen küflenme sorununu ortadan kaldırmak için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız salçalar zamanla tazeliğini kaybetmeye ve küflenmeye başlayabilir. Salçanın küflenmesi normal bir gıdaya göre çok daha hızı gerçekleşen bir durumdur. Bu nedenle de salçalar ya alındıktan sonra kısa süre içerisinde kullanılmalıdır ya da doğru saklama yöntemleri ile saklanmalıdır.
Salça uygun şekilde saklanmadığında sadece birkaç gün içerisinde üzerinde küfler birikmeye başlar. Salçanın küflenmemesi için nasıl doğru şekilde saklanması gerektiğini bilmelisiniz. İşte aylarca küflenmeden salça saklamanın püf noktası olan o yöntem: