Meğer en usta aşçılar bile bu şekilde pişiriyormuş! Patlıcanı kararmadan kızartmanın püf noktası açığa çıktı
Patlıcan kızartması he ne kadar lezzetli bir yemek olsa da pişirme esnasında bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Patlıcanın pişerken fazla yağ çekmesini ve kararmasını engellemek için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Patlıcan kızartması hazırlarken bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Patlıcanların kızartılırken kararmasını ve fazla yağ çekmesini önlemek için tuzlu su yöntemini kullanabilirsiniz.
Patlıcanların kararmasını ve yağ çekmesini önleyen bu doğal yöntemi uygulamak için Patlıcanları yemekte kullanacağınız şekilde dilimleyin. Ardından bir kap içerisine su koyun ve suya 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Daha sonra patlıcanları tuzlu su içerisine bırakın. Burada yaklaşık olarak 25-30 dakika bekleyen patlıcanlar hem acılığını hem de kararmasına neden olan içerdiği bileşenleri suya bırakacaktır. Bu şekilde pişirilen patlıcanlar hem kararmayacak hem de tadı çok daha lezzetli olacaktır.