Meğer en usta aşçılar bile bu şekilde pişiriyormuş! Patlıcanı kararmadan kızartmanın püf noktası açığa çıktı
Patlıcan kızartması he ne kadar lezzetli bir yemek olsa da pişirme esnasında bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Patlıcanın pişerken fazla yağ çekmesini ve kararmasını engellemek için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Türk mutfağında yeri önemli olan gıdalardan biri sayılan patlıcanın kızartılması konusunda bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Patlıcan kızartırken bazı tüyolardan yardım aldığınızda pşen patlıcanlar asla kararmıyor ve yağ çekmiyor. Patlıcanların kararmasını ve fazla yağ çekmesini doğal yöntemler ile kolayca engelleyebilirsiniz.
Patlıcan kızartması hazırlarken çoğu zaman patlıcanların piştiklerinde karardığını ve normalden daha fazla yağ çektiğini görmüşsünüzdür. Bu durumun önüne geçmek için oldukça basit bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Yermek tarifleri içerisinde patlıcan kızartmanın püf noktası olan bu yöntem şu şekilde karşımıza çıkıyor: