Meclis'te yemin günü izdihamı!

TBMM Ankara Milletvekili

TBMM son dönemlerin en kalabalık yemin gününe sahne oldu. Yemin töreni 10 buçuk saat sürdü. Genel Kurul'daki kürsü trafiğinin aksine meclis kampüsü en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Milletvekilleri büyük oranda yenilenince, o heyecanı paylaşmak isteyen aileler Meclis'te izdihama yol açtı.

Geçen dönemden 214 milletvekili 28. dönemde de devam ederken, 386 yeni milletvekilinin gelmesi, Meclis yönetimini de zorladı. Üçer kişilik davetiye verilen milletvekilleri arasında 20-30 kişilik heyetlerle gelenler olunca Melis'e 8 bin konuk giriş yaptı.

Çoluk çocuk eş dost akraba, 7'den 70'e vekil yakınları Meclis'teydi. Koridorlarda oyun oynayan çocuklar, bebek arabaları ve hatıra fotoğrafı çektirenler güne damgasını vurdu.

Meclis lokantalarında 15 bin yemek servisi yapıldı. Aşçılar yemek yetiştirmekte zorlandı. Gün boyu bir kaç kez yeniden yemek pişirildi. Lokantada kaşık çatal kalmayınca plastik kaşık çatal kullanıldı.

Yemin töreni gece yarısı tamamlandığında, tam kadro bekleyen milletvekilleri "Yemin hatırası" fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

TBMM meclis yeni dönem siyaset Ankara