Meclis Başkanı Şentop: Hukuken sorun yok, Cumhurbaşkanımızın 1. dönemi

Mustafa Şentop TBMM Cumhurbaşkanı Erdoğan

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'üç dönem adaylık' tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, "Hukuken sorun yok, Cumhurbaşkanımızın 1. dönemi" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin Anayasa metni üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Şentop'un açıklamaları şöyle:

Tartışmanın zamanlaması ilginç. Hukuken sorun yok, Cumhurbaşkanımızın 1. dönemi. Anayasa 101. maddede Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir diyor. Bu ifade 2007'de yapılan Anayasa değişikliğinde de var. Diyorlar ki bu hüküm değişmemiştir, aynı. Farklı kelimelerden oluşan bir cümle yazsak metin değişmiş olur mu, sadece cümlenin değişmesi mi metni değiştiriyor. Anayasa koruyucunun iradesidir önemli olan, metnin değişip değişmemesinin önemi yok. Bu cümleyi yasama organı hangi tarihten sonra yürürlüğe koymuş. Cumhurbaşkanı'nın iki defa aday olacağına ilişkin düzenleme 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiş. O tarihten sonra Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere iki defa aday olma hakkı tanımıştır.

Kaynak: Haber Global TV

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adaylığı