Meclis 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Gündem belli oldu

TBMM
Meclis 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Gündem belli oldu

TBMM, 9 günlük bayram molasının ardından 4 Temmuz'da mesaisine tekrar başlıyor. Memur ve emeklilerin maaş zamlarına yönelik düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatili nedeniyle ara verdiği mesaisine 4 Temmuz'da yeniden başlayacak.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Meclis'e sunulacak zam teklifinde olacak. Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

Diğer memurların maaşlarına derece, kademe, unvan ve mesleki kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Enflasyon farkına refah payı da eklenerek oranlar belirlenecek.

Memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek.

TEKLİF ÇALIŞMALARI BAYRAM ÖNCESİ BAŞLADI

AK Parti'li kurmaylar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları da taslak üzerinde çalıştı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla teklife son şekli verilecek.

 

KİRA SINIRLAMASI UZATILIYOR

 Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin bir yıl daha uzatılmasını içeren düzenleme de bu torba teklifte yer alacak.

Düzenleme, Meclis'e sunulmasının ardından hızla komisyon gündemine getirilecek.

Meclis Genel Kurulu da çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

BALIKÇILARIN SORUNLARI GÜNDEMDE

TBMM Genel Kurulu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu kurulması ile uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tekliflerini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Haftalık çalışmasına salı günü başlayacak Genel Kurulda, balıkçıların, su ürünleri sektörünün ve paydaşlarının sorunlarına yönelik araştırma önergesi görüşülecek. Görüşmelerin ardından balıkçılık ve su ürünlerine yönelik araştırma komisyonu kurulması bekleniyor.

Genel Kurulda çarşamba ve perşembe günü uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun teklifleri ele alınacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, çarşamba günü yeni yasama döneminin ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, komisyon bünyesinde faaliyet gösterecek alt komisyonlar kurulacak.

Meclis'te bu hafta liderler de grup kürsülerinde olacak. Salı ve Çarşamba günü bayram sonrası mesajlarını milletvekillerine aktaracak.  

 

Kaynak: Haber Global TV

TBMM memur zammı emekli zammı