Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Amasya Ordu Giresun Tokat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışının görülebileceği duyurmuştu. Amasya Ordu, Giresun, Tokat, Sakarya ve Afyonkarahisar'ın yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü.

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünün 1500 rakımlı Aşağı Yaylası, 19 Mayıs'ta etkili olan kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı. 

Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı tipi şeklinde yağarken, yaylada yeşil alanlar beyaza büründü. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, vatandaşlar tarafından da cep telefonu ile görüntülendi.

Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı - Resim : 1

ORDU

Ordu'nun Akkuş ilçesinin bazı mahalle ve yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Bölgede yaşayanlar, yeşil alanlara yağan karı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. 

Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı - Resim : 2

TOKAT

Tokat’ta aralıklarla devam eden yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Reşadiye ilçesinin yüksek kesimlerinde, yaylaların bulunduğu bölgelerde kar yağışı etkili oldu. 19 Mayıs’ta kar yağışını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karda kayan vatandaşlar farklı bir heyecan yaşadı. mErbaa ile Başçiftlik ilçelerinde de yaylalar beyaza büründü.

Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı - Resim : 3

SAKARYA

Sakarya'da dün başlayan yağmur, gece yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla 1725 rakımlı Dikmen Yaylası ve evlerin çatıları beyaza büründü.

Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı - Resim : 4

AFYONKARAHİSAR

Hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece birden düştüğü Afyonkarahisar’da, Sandıklı ve Hocalar ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.

Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı - Resim : 5

GİRESUN

Doğu Karadeniz`de son bir haftadır mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte yüksek kesimlerde kar sürprizi yaşandı. Mayıs ayının 19’unda yağan kar, Giresun`un Kümbet Yaylası`nda ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Amasya Ordu Afyonkarahisar Sakarya Tokat