Marmaris'ten çalınan tekne için Interpol de devrede

Marmaris'ten çalınan tekne için Interpol de devrede

Marmaris'te kiraladıkları 2 milyon dolar değerindeki yatı çalan şüpheliler her yerde aranıyor. Kiralamayı yapan şirket Interpol'e de bildirim yapıldığını belirtirken, tekneyi çalanların büyük bir korsanlık suç örgütü üyeleri olduğunu iddia etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinden kiralanan kişilerce çalındığı iddia edilen iki milyon dolar değerindeki teknenin bulunması için İnterpol'e bildirim yapıldı.

Marmaris'te faaliyet gösteren bir yat kiralama şirketine ait "Ghost 3" isimli yelkenli tekne, 13 Temmuz'da yabancı uyruklu iki kişi tarafından kiralandı. Şüpheliler, takip cihazını sökerek bir koydaki sala bağladıkları yatla ortadan kayboldu. Şirket yetkilileri, 19 Temmuz'da kiralama süresi dolmasına rağmen teknenin teslim edilmemesi üzerine yelkenlinin çalındığını anladı. 

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, teknenin Türk karasularından çıkartıldığının belirlenmesi üzerine teknenin bulunması ve şüphelinin yakalanması için İnterpol ile bağlantıya geçti. 

Yatı kiralayan şirketin yöneticisi, hırsızlığı Akdeniz'de uzun zamandır konuşulan çok profesyonel bir korsanlık suç örgütünün gerçekleştirdiğini savunurken bu suç örgütünün kaçırdığı teknelerin akıbetinin bilinmediğini ifade etti. 

Akdeniz'de yılda ortalama 50 tekne çalındığını öne süren yönetici, "Bunlar da çok kıymetli, değerli turistik tekneler. Çalınan teknelerin başka ülkelerde çalıştırıldığı bilgileri geliyordu. Biz de maalesef bu olayla muhatap olduk. Birden çok pasaport kullanıyorlar. Pasaportları bir gün kullanıp otellerde bir günden fazla kalmıyorlar. Kaldıkları yerde sürekli nakit ödeme yapıyorlar."dedi.

Marmaris