Marmaray'da zam tartışması: TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir

marmaray İstanbul İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Marmara'ya yapılan zam tartışma yarattı. 1 Ocak itibariyle Marmaray'da turnikeye yansıyan yüzde 36'lık zamma Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları karşı çıktı. Kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise "Alınan kararın altında imzanız var" diye cevap verdi.

Marmaray yüzde 36 zamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demir Yolları karşı karşıya geldi. Karara Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, UKOME kararına şerh konulduğu, Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları'nın zam talebinin yüzde 20,28 olduğu ama buna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 36'lık zammı turnikelere yansıttığı belirtildi. "Hukuki süreç başlatılacaktır" denildi.

TCDD'ye ise yanıt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi. Ongun, sosyal medya paylaştığı açıklamasında UKOME kararında imzaların mevcut olduğunu belirtti ve "%125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Marmaray zam