Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.9'luk depremin ardından uzmanlar konuştu: Yaşanan bu son deprem...

Deprem İstanbul Marmara Depremi
Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.9'luk depremin ardından uzmanlar konuştu: Yaşanan bu son deprem...

Marmara Denizi'nde 7 Mart'ta Tekirdağ açıklarında 3,6 9 Mart'ta ise Bandırma açıklarında 3.9'luk iki deprem oldu. Beklenen büyük İstanbul depremi akıllara geldi. Bakın uzmanlar son deprem için ne söyledi.

Prof.Dr. Okan Tüysüz: Güney Marmara şelfinde olan bir deprem. Telaşa gerek yok

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal: Yaşanan son deprem, çok normal olan sarsıntılardan... Büyüklüğü de korkutucu düzeyde değil"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler: Zaman açısından bir şey söylememiz mümkün değil ama bu fayların ne kadar hızlı ne kadar aktif ne kadar düzensiz çalıştığının da göstergesi bu. Keşan başta olmak üzere, Tekirdağ olsun, Marmara kıyıları olsun, Kuzey Anadolu Fayı’nın farklı geometrik segmentlerine oldukça yakın. Belirli gerilmeler var. Bunun zamanını tabii bilemiyoruz ama şimdiye kadar bizim bütün hazırlıkları bitirmiş olmamız gerekiyordu. Artık depremimizi bekliyoruz. Bir şekilde bu depreme bir misafir gözüyle bakmıyoruz ama deprem kapımızı bir kere çalacak. Umarım iyi karşılarız.

 

Kaynak: Diğer

Marmara Depremi İstanbul depremi deprem büyük istanbul depremi Okan Tüysüz tolga bekler