Büşra Yıldız ve Suzan Basın ölüme böyle yürüdü! Kahreden görüntü ortaya çıktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaya geçidinden yolun karşısına geçtikleri sırada hafif ticari aracın çarpmasıyla öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'ın yaşamlarını yitirdiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam saatlerinde MArdin'in Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Oğuzhan İlkokulu'nda görevli öğretmenler Büşra Yıldız (27) ve Suzan Basın'a (28) Mardin Yolu Caddesi'nde yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalıştıkları sırada plakası ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yıldız ve Basın, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Yaralı Büşra Yıldız ile Suzan Basın, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan öğretmenler Büşra Yıldız ile Suzan Basın, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak, yaşamlarını yitirdi.

Büşra Yıldız ve Suzan Basın ölüme böyle yürüdü! Kahreden görüntü ortaya çıktı - Resim : 1

Öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'ın öldüğü kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Yıldız ve Basın, yaya şeridinden yolunu karşına geçmeye çalıştıkları sırada hızlı gelen hafif ticari aracın çarptığı anlar yer aldı.

BAKAN SELÇUK'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Büşra Yıldız ve Suzan Basın öğretmenler için sosyal medya hesabında başsağlığı mesajı yayınladı. Sürecin takipçisi olacağını aktaran Bakan Selçuk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Suzan Basın ve Büşra Yıldız öğretmenlerimizi Mardin Nusaybin'de trafik terörüne kurban verdik. İki genç öğretmen, binlerce öğrencinin öğretmeni. Duygularımı anlatamam. Ailelerine sabır diliyorum. Sürecin yakın takipçisi olacağım. Mekanları cennet, başımız sağ olsun."

Büşra Yıldız ve Suzan Basın ölüme böyle yürüdü! Kahreden görüntü ortaya çıktı - Resim : 2

SUZAN ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren öğretmenlerden Suzan Basın'ın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Nusaybin'e gönderildi. Hacılar Mezarlığı'na getirilen Suzan Basın, ailesi, meslektaşları ve çok sayıda kişinin katımıyla gözyaşlarıyla toprağa verildi. Büşra Yıldız'ın cenazesinin ise memleketi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Mardin Nusaybin ilçesi Büşra Yıldız Suzan Basın