Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu aday olabilir mi? Kılıçdaroğlu'ndan iki cümlelik yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş
Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu aday olabilir mi? Kılıçdaroğlu'ndan iki cümlelik yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aday olabilir mi sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde, gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda isimleri anılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili, "İki belediye başkanımız da bulundukları görevleri başarı ile yürütüyorlar. Başarı ile sürdürmelerini istiyorum" dedi.

"CİDDİYE ALMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, son olarak da CHP'den istifa eden Aslı Baykal'ın açıklamaları için, "Tek sözcük, ciddiye almıyoruz." ifadelerini kullandı.

ASLI BAYKAL NE DEMİŞTİ?

Aslı Baykal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partili vekillerin, hükümetin istismar olayına yönelik sessizliğini protesto etmek için TBMM'den Adalet Bakanlığı'na yürümesini eleştirmişti. Baykal şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Kemal bey milletle dalga geçiyor anladığım kadarıyla. Adalet Bakanlığı'na yürüyeceğine, masasında yanında oturan Temel beye, bu vakfı savunma dese ya… Diyebilirse Diyemez. Çünkü o vakfın oyunu Temel bey üzerinden alıp, Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor. Ne çocuk umurunda, ne laiklik."

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adaylığı