Mansur Yavaş duyurdu: Ankara'da çıkan yangın kontrol altına alındı

Ankara Mansur Yavaş
Mansur Yavaş duyurdu: Ankara'da çıkan yangın kontrol altına alındı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde orman yangını çıkmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi Çavuşlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmıştı. 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'da çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, şunları söyledi:

“Kızılcahamam ilçemize bağlı Çavuşlar Köyü mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmıştır. Ankara İtfaiyemiz, Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” 

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İtfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kızılcahamam Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muhtar ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Acar, "Belediye olarak tankerlerimizle hemen müdahalede bulunduk. Rabb'im her türlü afetten korusun, yüzde 80'i ormanlarla kaplı ilçemizde havanın çok sıcak olduğu bugünlerde özellikle yangına neden olabilecek hususlarla ilgili çok dikkatli olalım" diye konuştu.

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Alper Yılmaz da "Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı. 40 dönümü orman, 30'u arazi olmak üzere 70 dönüm yandı" dedi.

Kaynak: AA

Ankara Mansur Yavaş kızılcahamam yangın orman yangını