Mansur Yavaş: 23 eski EGO otobüsümüzü elektrikli araçlara dönüştürmeye başlıyoruz

Ankara Mansur Yavaş
Mansur Yavaş: 23 eski EGO otobüsümüzü elektrikli araçlara dönüştürmeye başlıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 EGO otobüsünün elektrikli araçlara dönüştürüleceğinin müjdesini verdi. Yavaş twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'mızı çevre dostu otobüslere kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz " ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 25 Şubat’ta “Bundan sonra Ankara’nın sokaklarında inşallah elektrikli otobüsleri göreceğiz” diyerek prototipini tanıttığı Türkiye’nin Avrupa standartlarında testleri başarıyla geçen, yüzde 100 dönüştürülmüş ilk yerli elektrikli otobüsü için “Seri Tadilat Tip Onay Belgesi” alındı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA A.Ş. tarafından dizel otobüsten dönüştürülerek üretilen ve AB standartlarında testleri başarıyla geçen “Türkiye'nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsü” için tüm süreçler tamamlandı.

AVRUPA STANDARTLARINDA "ONAY BELGESİ" ALINDI

1994 model eski bir dizel otobüsün dönüştürülmesi ile üretilen yüzde 100 yerli elektrikli otobüs, “Seri Tadilat Tip Onay Belgesi” aldı. BELKA A.Ş. ürün, dönüşüm projesi ve üretim tesisi onaylanan ve Türkiye’de bu alanda ilk yetki alan şirket olurken, Başkentlilere ilk seri üretime geçileceği müjdesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak verdi.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Yavaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımla şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş %100 elektrikli otobüsünü gururla sizlere tanıtmıştık. Şimdi ise “Seri Tadilat Tip Onay Belgesi” aldık ve 23 eski EGO otobüsümüzü dönüştüreceğiz. Ankara’mızı çevre dostu otobüslere kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda testler Avrupa standartlarına göre tamamlandı. Artık seri üretmenin çaresine bakacağız. Ankara sokaklarında bundan sonra elektrikli otobüsleri göreceğiz."

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi