Maliye Bakanı Nebati "40 milyar dolar" iddiasına ilk kez cevap verdi

Maliye Bakanı Nebati "40 milyar dolar" iddiasına ilk kez cevap verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 20 Aralık akşamında piyasaya 40 milyar dolar sürüldüğü iddialarını yalanlayarak "Utanmadan '40 milyar para yatırıldı' diyorlar. Hani nerede bu para? Bunu kanıtlaması lazım. Ya yalancı ya da niyeti farklı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber canlı yayınında yeni ekonomi modelindeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, doların 18,40 liradan 11 lira bandına düştüğü gece piyasaya 40 milyar dolar sürüldüğü iddialarına yanıt verdi.

"BUNUN KANITLANMASI LAZIM"

Söz konusu iddiaları kesin bir dille reddeden Bakan Nebati, "Utanmadan '40 milyar para yatırıldı' diyorlar. Hani nerede bu para? Bunu kanıtlaması lazım. Ya yalancı ya da niyeti farklı. Pazartesi sonuçlar açıklandığı zaman ne yapacaksın." diye konuştu.

"Türkiye 19 yıldır AK Parti iktidarıyla büyük bir dönüşümü gerçekleştirdi. Ve Türkiye altyapısını tamamlamış ender ülkelerden bir tanesi haline geldi. Her anlayışta olduğu üzere bir çalışmayı en üst noktaya getirdikten sonra bunu güncellemeniz gerekiyor aksi halde tersi başlar. Tam Cumhurbaşkanımızın 2013'ten itibaren şunu söyler; Cari fazla vermememiz lazım, rekabet edilebilir kur olması lazım, sanayileşmemiz lazım ve bunu yaparken de dünyayla aramızdaki farkı hızla kapatmamız lazım. Bunun içinde yüksek faiz olmaması lazım. Şimdi öyle hazırlıyız ki yüksek faiz denen bir ortamda altının doldurulmuş bir modelle ortaya çıkması gerekiyordu ve inancı bu modele yansıdı. Çok hızlı adımla imkanları gerçekleştirecek bir model oldu."

40 MİLYAR DOLAR İDDİASI

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Piyasaya yerli biri tarafından en az 40 milyar dolar döviz sürüldü. Gerisi hikâye" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Nureddin Nebati dolar