Malatya'daki deprem Adıyaman'da da hissedildi, kaya parçaları yollara savruldu

Malatya Adıyaman Deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki deprem Adıyaman'da da hissedildi. Sincik ilçesinde kaya parçalar yola böyle döküldü.

Merkez üssü Malatya’nın Battalgazi ilçesi olan 5.3 ve 4.7 büyüklüğündeki depremler Adıyaman’da da hissedildi. Depremin merkez üssüne yakın olan Adıyaman’ın Sincik ilçesinde depremle birlikte tepelerden kaya parçaları yola düştü.

İlçeye bağlı Yarpuzlu, Hüseyinli, Karaköse, Uğurlu ve Şahinbeyler grup köy yoluna kaya parçalarının düştüğü tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından alınan güvenlik önleminin ardından kapanan yollar Karayolları ve İl Özel idaresi ekiplerinin çalışmasıyla yeniden açıldı.

DEPREME İLİŞKİN BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi. 

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'IN AÇIKLAMASI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bize olumsuz intikal eden bir durum söz konusu değildir. Arkadaşlarımız teyakkuz halindeler. Can ve mal kaybı konusunda olumsuz bir haber oluşmadı. Bunu ifade etmek istiyorum. Bütün hemşehrilerimize de geçmiş olsun diliyorum" dedi. 

AFAD: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından AFAD, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" açıklamasında bulundu. 

RİSKLİ BİNALARA DİKKAT!

AFAD tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise şunlar kaydedildi: "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Kaynak: İHA