Lütfü Türkkan şehit yakını olduğunu iddia eden kişiye küfretti

İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi ile İYİ Partili Lütfü Türkkan arasında diyalog yaşandı, Türkkan bu kişiye küfür etti.

Bingöl'de İYİ Parti yöneticileri ve milletvekilleriyle kente gelen Akşener, Genç Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Saat kulesi önünde halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Akşener, sorun ve taleplerini dinlediği esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretlerinde, 23 aydır esnafı gezdiğini, iktidar partisini yermediğini ve kendi partisinin de propagandasını yapmadığını dile getiren Akşener, seçim zamanı geldiğinde hangi parti ikna ederse esnafın o partiye oy vereceğini kaydetti.

Lütfü Türkkan şehit yakını olduğunu iddia eden kişiye küfretti - Resim : 1

LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN KÜFÜR

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi.

Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Programını sürdüren Akşener, temasları kapsamında Genç ilçesine geçerek Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

LÜTFÜ TÜRKAN KİMDİR?

Sanayici; Kabataş Erkek Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü (Ön lisans), İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksekokulu (Ön lisans) ve Makedonya Kiril Metodi Üniversitesi Türkoloji bölümlerini bitirdi. Hâlen, Goce Delcev Üniversitesi Türkoloji Bölümünde yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Türkkan Yağ San. ve Tic. AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor Asbaşkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrük Spor Başkanlığı, Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfı Başkanlığı, Beykent ve Boğaziçi üniversiteleri tarafından düzenlenen Balkan konferanslarına tebliğler hazırlanması görevlerinde bulundu.

24. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu Üyesi oldu.

İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca, Bulgarca ve Sırpça bilen Türkkan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Kaynak: AA

lütfü türkkan iyi parti Meral Akşener