Meral Akşener'den HDP açıklaması

Meral Akşener İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında "Kürdistan" tartışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Akşener, "Biz aylardır ne diyoruz. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları:

İstanbul Sözleşmesi adım adım geliyor diyen cinayetleri önleyici sözleşmedir. Şiddete meyilli olanları toplumdan ayıklayıp kadını sakınan sözleşmedir. Ülkeyi yönetenler zerre sıkılmadan İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp attılar. Birkaç Taliban kafalının aklına uymayı tercih ettiler. AK Parti iktidarına sesleniyorum. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz. Kadın katilleri sizinle gurur duyuyor olabilir.

Yetkiyi aldığımızda daha çayı masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve uygulanır olacak. İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak. 

"HDP'Yİ PKK'NIN YANINDA KONUMLANDIRIYORUZ"

Dün milletin adamıyım diyenlerin bugün millete nasıl sırtını çevirdiklerini görüyoruz. Artık şaşırmıyoruz. Bizim ilçe ziyaretlerimizi artık havuz medyası da takip ediyor. Ancak iktidarı milletin gerçekleriyle ilgili bilgilendirmek için yapmıyor. Misyon başka. AK Parti ve küçük ortağı bizim milletimizle temasından rahatsız. Bizim ziyaretlerimizi baltalamak için her yolu deniyorlar. Gün geliyor para verip slogan attırıyorlar, gün geliyor bizimle konuşan vatandaşlarımıza bile tebelleş oluyorlar. Havuz medyası da bunları çekebilmek için ortamda oluyor. Bu sefer değişik bir şey oldu. Bu defa bir HDP çalışanı, bir esnafa gelip burası Kürdistan dedi. İçişleri Bakanı ve küçük ortakları feveran etmeye başladı. Niye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bu durumda bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları bize sallayacak diye PKK ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdılar. Onu konuşacaklarına gidip Aponun gündemini konuşuyorlar. Mektup kardeşliği var ne yapalım, elbette öyle olacak. 

Kabadayılık yapanlara sesleniyorum. 2011'i hatırlayın. Sayın Bahçeli'ye neler dendi bu ülkede. AK Parti'nin havuz medyası verdiğim cevabı yetersiz buldu onun üzerinden yürüdü. İçişleri Bakanı konuştu, ordinaryus profesör İçişleri Bakanı sürekli dedikodu. Laf var icraat yok. İçişleri Bakanları dedikodu yapmaz. Benim üzerimden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz. Şimdi, ilginç olanı şu. İçişleri Bakanı konuştu ve arkasından bu kişiler ağızlarından ateş ve çamura tuttular. Bu arkadaşlar verdiğim cevabı yeterince sert bulmamış. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler, biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

iyi parti Meral Akşener TBMM grup toplantısı