Libya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı artıyor, kayıp kişi sayısı 10 bine ulaştı

Dünya haberleri Libya

Libya'nın doğusunda, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 200'ü geçti. Libya'daki Bingazi hükümeti yetkilisi Derne'nin yüzde 25'inin yok olduğunu açıkladı. Kayıp kişi sayısının ise 10 bine ulaştığı bildirildi.

Yunanistan'da felakete yol açan Daniel fırtınası, Libya'ya da yıkım getirdi. Ülkenin doğusunu etkisi altına alan felakette sadece Derne'de 5 bin 200 kişinin öldüğü, 10 bine yakın kişinin kayıp olduğu açıklandı. Başkent Trablus'ta olağanüstü Bakanlar Kurulu gerçekleştirildi. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi.

ÖLENLERİN SAYISI SADECE DERNE'DE 5 BİN 200

Libya'nın doğusundaki "hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü" Harraz, "Sel felaketinde yalnızca Derne'de 5 bin 200 kişi öldü" dedi. 

KAYIP KİŞİ SAYISI 10 BİNE ULAŞTI

Kızılhaç, Libya'daki sel felaketinde kayıp kişi sayısının ise 10 bine ulaştığını duyurdu.

Libya'nın doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde sahil kenti Suse'de 50 ailenin kaybolduğu bildirildi.

Libya medyasında yer alan haberlere göre, Suse Belediye Başkanı Vail Berik kentteki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Suse'de şimdiye kadar 50 ailenin kayıp olduğunu kaydeden Berik, kentin bir mahallesinin selin sürüklediği taşlarla tamamen dolduğunu belirtti.

Berik, söz konusu mahallede hayatta kalan birisi olabilir ümidiyle defalarca kurtarma ekibiyle dolaştıklarını ancak bir ses duymadıklarını ifade etti. Berik ayrıca, şimdiye kadar arama kurtarma ve yardım için Suse'ye herhangi bir kuruluşun ekibinin ulaşmadığını da sözlerine ekledi.

TRABLUS BÜYÜKELÇİSİ YILMAZ'DAN AÇIKLAMA: 3 UÇAK BİNGAZİ'YE ULAŞTI

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Libya'daki duruma ilişkin Haber Global yayınında açıklamalarda bulundu. Libya'nın doğu bölgesindeki önemli iki kent Derne ve Sebha kentlerinin ağır etkilendiğini belirten Yılmaz "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ülkemizin kurumları derhal harekete geçti. Biz bugün Bingazi'nin doğu bölgesinde felaket bölgesine yakın olan büyük kentin havaalanında kargo uçaklarımızı karşıladık. Türkiye'den 3 uçak Bingazi'ye ulaştı. Önümüzdeki dönemde ihtiyaca göre yeni sevkiyatlar yapacağız" dedi.

DERNE'NİN YÜZDE 25'İ YOK OLDU

Libya'daki Bingazi hükümeti yetkilisinden yapılan açıklamada "Derne'nin yüzde 25'i yok oldu. En az bin kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı çok fazla. Her yerde cansız bedenler var" dedi.

Libya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı artıyor, kayıp kişi sayısı 10 bine ulaştı - Resim : 3

Libya Başbakanı Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Fırtınadan en çok Cebel el-Ahdar ve Tukra bölgeleri etkilendi.

LİBYA ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİ: DERNE'DEKİ YOL VE KÖPRÜ AĞI TAMAMEN ÇÖKTÜ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Yollar ve Köprüler Dairesi Başkanı Hüseyin Suveydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığının hasar tespit için ülkenin doğusuna gitmek üzere bir teknik ekip görevlendirdiğini söyledi.

Suveydan, ülkenin doğusunda şehir ve köyleri bağlayan çok sayıda yol ve köprünün çöktüğüne dikkati çekerek, bu durumun afetten etkilenen şehirlere yardım ulaştırılmasına engel olduğunu belirtti.

Selden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Derne kentinde yol ve köprü ağının tamamen çöktüğünü kaydeden Suveydan, bunların yeniden inşası için 300 milyon dinara (yaklaşık 67 milyon dolar) ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

 

Libya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı artıyor, kayıp kişi sayısı 10 bine ulaştı - Resim : 5

Kaynak: Haber Global TV

Libya Dünya haberleri orta akdeniz libya sel