Kur'an kursunda çocuğa şiddet! Kaymakamlık açıklama yaptı

CHP Kahramanmaraş

CHP Milletvekili Öztunç, çocuğun dövüldüğü görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Görüntünün Diyanet'e bağlı Kur'an kursunda çekildiğini belirten Öztünç, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a çağrı yaptı. Kaymakamlık ve Erbaş, olayla ilgili açıklama yaptı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medyadan paylaştığı videoya şu notu düştü:

"Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kur'an kursunda çekildi. Diyanet'e bağlı Kur'an kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver."

"KİMİ KORUYORSUNUZ?"

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Öztunç, "Paylaştığım bu görüntüler üzerine Elbistan Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Valiliğinin talimatı ile bir açıklama yaptı ve 15 yaşındaki bir çocuğun 10 yaşındaki bir çocuğu dövdüğünü iddia etti. Soruşturma hikaye demekki. Kimi koruyorsunuz? Yarın daha detaylı açıklama yapacağım." ifadelerini kullandıç

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA 

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine, Elbistan Kaymakamlığı açıklama yaptı.

"Müftülüğümüze bağlı Bedirefendi Kur’an Kursu'na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur'an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan ilçemizdeki bir Kur'an kursunda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim. Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım."

Kaynak: Haber Global TV

kahramanmaraş CHP kuran kursu