Kritik Kabine toplantısı bugün: Gündemde neler var?

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Yılmaz Tunç Mahinur Özdemir Göktaş İsrail Lübnan Gebze
Kritik Kabine toplantısı bugün: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bugün yoğun gündemle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. Kabinenin ana gündem maddesi son günlerde artan şiddet ve cinayet olayları oluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantıda iç ve dış politikadaki konuların yanı sıra peş peşe gelen ve toplumda büyük tepkiye neden olan kadın ve çocuklara yönelik suçların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kadına ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda bir sunum yapacağı ve Türkiye’nin sosyal risk haritasını çıkarma çalışmalarını paylaşacağı öngörülüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik adımlar ve yakında TBMM’ye sunulacak 9’uncu yargı paketi hakkında kabine üyelerine bilgi verecek.

Toplantıda ayrıca, taklit ve tağşiş yapan firmalara verilecek cezaların yeniden düzenlenip düzenlenmeyeceği de tartışılacak.

Hükümetin ekonomi politikaları, enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularında gelinen son durum da masada olacak.

Ayrıca suç örgütlerine karşı alınan önlemler de toplantının bir diğer başlığı olacak.

Bunun yanı sıra, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırıları da gündemde olacak. İsrail’in işgal politikalarına karşı atılacak adımlar ve barışa yönelik stratejiler değerlendirilecek.