Konya'da korkutan deprem! İlk görüntüler geldi...

Deprem Son depremler Konya

Konya'nın Meram ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının çevre il ve ilçelerden de hissedildiği öğrenildi. Korkutan deprem sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) aktardığı bilgilere göre; Konya'nın Meram ilçesinde saat 20:43'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntının yerinde 10.61 kilometre altında yaşandığı bildirilirken, şu ana kadar bölgeden herhangi bir olumsuz haber gelmedi.

AFAD: 3 METRUK BİNADA HASAR VAR

AFAD, Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu bildirdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

*8 Kasım 2021 Pazartesi günü, saat 20.43’te Konya ili Meram ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem
meydana gelmiştir.

*Saat 21.45 itibarıyla bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı deprem meydana gelmiştir.

*Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy’de birer metruk binanın yıkıldığı, Tepekent’te bazı evlerde
çatlaklar olduğu yönünde ihbar alınmış olup ekipler tarama çalışmalarına devam etmektedir.

*Karaman il genelinde tarama yapılmış olup herhangi bir olumsuz ihbar olmadığı bildirilmiştir.

*Tedbir amaçlı olarak Konya il AFAD ekiplerinin yanı sıra Ankara, Kayseri, Karaman, Aksaray ve Adana il
AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiş, Afyon AFAD teyakkuza geçirilmiştir.

*Elektrik ve telefon hatlarına ilişkin herhangi bir sorun olmadığı bilgisi alınmıştır. Çevre ve Şehircilik
ekipleri hasar tespit çalışmalarına başlamıştır.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5 olarak duyurdu.

EKİPLER BÖLGEYE GÖNDERİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

BAKAN KOCA: DEPREMDEN 1 KİŞİ ETKİLENDİ 

Depreme ilişkin bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: 

"Saat 20.43’te Konya Meram’da 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1’i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya’mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin." 

"LÜTFEN PANİK YAPMAYIN"

Depremin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Deprem’i hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım."

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bir açıklama da Konya Valiliği'nden geldi. Şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir." 

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Korkutan deprem sonrası açıklamada bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı;

“Arkadaşlar, Konya-Meram-Kızılörende az önce 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem büyük ihtimalle Akşehir Fay Zonu üzerinde ve normal faylanmaya bağlı. Geçmiş olsun (Bozkurt, 2001; Görür, 2020).”

VATANDAŞLARDA BÜYÜK PANİK

Konya'daki şiddetli depremden ilk görüntüler geldi. 

Selçuklu ilçesi Ulaşbaba Caddesi'ndeki bir restoranın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; avizelerin, işletmedeki masaların, depremin etkisiyle şiddetli şekilde sallanması ve panikleyen müşterilerin restorandan dışarı kaçması yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

AFAD Konya deprem meram son depremler konyada deprem son dakika