KKTC'de Azerbaycan Kültür Merkezi açıldı! Tatar: 1 millet, 3 devlet olmanın hayalini hep yaşadık

Haber Merkezi
KKTC Azerbaycan Gündem haberleri

KKTC'nin Lapta kentinde Azerbaycan Uluslararası Kültür Merkezi açıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı töreni Haber Global yerinde takip etti.

Azerbaycan ile KKTC arasında tarihi ve kültürel bağlar giderek daha da güçleniyor. Lapta'da Azerbaycan Uluslararası Kültür Merkezi açıldı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları'nın üyeleri katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Biz hep Doğu Akdeniz'de, bu bağımsız Türk devletinde, 1 millet, 3 devlet olmanın hayalini ve özlemini hep yaşadık. Şimdi yavaş yavaş bütün bu özlemlerin hayat bulduğunu görüyoruz" dedi.

Kültür merkezinin yanı sıra, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in büstü ile "Yüreğimizdeki Azerbaycan" adlı fotoğraf sergisi de açıldı. Kültür merkezi KKTC ve Azerbaycan halklarının birbirlerini daha yakından tanımasını sağlayacak. İki ülke arasındaki dostluk güçlenecek. Kültürel yakınlaşma sağlanacak. Haydar Aliyev'in büstüyle Azerbaycan'ın tarihi ve kültürü KKTC'de yaşayacak.

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Vügar İskenderov Haber Global'e özel açıklamalarda bulundu. İskenderov, "Bu gelişimizin ayrı bir önemi var. Tarihi anlar yaşıyoruz. Azerbaycan parlamento üyesi olarak, Azerbaycan-KKTC dostluk grubunun kurulmasıyla burada olmaları çok tarihi bir olay. Azerbaycan Kültür Merkezi Kıbrıs'ta faaliyet gösterecek ve Azerbaycan'ın kültürünün tebliğ olunmasında rol oynayacak. Bu bizim Türk devletlerinin, halkların birliğinin ebedi olmasına bir işarettir" dedi.

Kültür merkezinde zengin bir kütüphane, resim atölyesi, robotik kodlama ve araştırma merkezi, Haydar Aliyev Mirasını Araştırma Merkezi, Azerbaycan Milli Danslar Derneği, Azerbaycan ve Türk Dili Eğitimi bölümü de bulunuyor.