KKKA kabusu geri döndü

Bingöl Çorum KKKA
KKKA kabusu geri döndü

Çorum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle bir kadın hayatını kaybetti. Bingöl'de de son bir haftada KKKA şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı

Çorum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan kadın yaşamını yitirdi.

Merkeze bağlı Dağ Karapınar köyünde Hayriye Bekdemir (68), halsizlik ve ateş şikayetiyle 18 Temmuz'da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. 

KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 6 çocuk annesi Bekdemir, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Bekdemir'in cenazesi köyünde toprağa verildi.

BİNGÖL'DE DE BİR KİŞİDE KKKA ŞÜPHESİ

Bingöl'ün Karlova ilçesinde de bir hafta içinde kene ısıran 5 kişiden 1'i Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastanede tedaviye alındı. Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyünde geçen hafta İsmail Genç (9), Ahmet Cebba (52), Uğur Cebba (20), Yunus Kaldık (19) ve Zülküf Bek'i (55) kene ısırdı. Dördü götürüldükleri hastanede kenenin çıkarılmasının ardından evlerine gönderildi. Zülküf Bek ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) şüphesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sudurağı Köyü Muhtarı Sıddık Kaya, "Bir hafta içerisinde köyümüzde 5 kişiyi kene ısırdı. Dördü keneler alındıktan sonra taburcu oldu. Birinin tedavisi ise sürüyor. Köyde kenelerden dolayı aileler çocuklarını dışarı bırakamıyor. Yetişkinler de mecbur olmadıkça dışarı çıkamıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk. Önümüzdeki günlerde köye gelip inceleme yapacaklarını bildirdiler" dedi.

Çorum Bingöl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA