Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda tepki çeken fotoğraf

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda tepki çeken fotoğraf

CHP'nin 100. yaşı vesilesiyle hazırlanan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da "Biliyoruz ki umut, halkın egemenliği… Cumhuriyet Halk Partimizin 100. yaşı kutlu olsun!" notuyla paylaştığı videoda bir skandala imza atıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)  hazırladığı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı 100. yıl videosunda bir skandal imza atıldı. CHP lideri söz konusu videoyu “Biliyoruz ki umut, halkın egemenliği… Cumhuriyet Halk Partimizin 100. yaşı kutlu olsun!” notuyla paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda tepki çeken fotoğraf - Resim : 1

Videoda Kıbrıs’taki Türk mücahitler diye EOKA terör örgütü mensuplarının yer aldığı bir fotoğraf kullanıldı. Söz konusu fotoğrafta, 23 Nisan 1964’te EOKA’lı teröristlerin ele geçirdiği Türk bayrağı görülüyor.

Aynı fotoğraf geçen yıl KKTC’de piyango biletinin üzerine basılmış, gelen tepkilerden sonra Devlet Piyangoları Birim Sorumlusu görevinden istifa etmişti.

“EOKA’CILARIN NASIL GÖMÜLDÜKLERİNİ ANLATAN BİR KAREDİR O”

Sosyal medya hesabından paylaştığı CHP'nin 100. yıl videosunda Rum örgüt EOKA’nın fotoğrafının kullanılması ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, konunun aslının farklı olduğunu söyleyerek, “Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkartması sırasında EOKA’cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o. Çünkü önce onlar gösteriliyor, arkasından nasıl gömüldükleri ve arkasından da Türk bayrağının nasıl çıktığı gösteriliyor. Bu fotoğraf üzerinden, troller üzerinden CHP’ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu