Kılıçdaroğlu'dan tedbirlerle ilgili açıklama: Dükkanı kapat diyorsun, ekonomi için önlem yok, bu adam nasıl geçinecek?

CHP Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak, "Sağlıkla ilgili önlemler tamam. Ekonomi ile ilgili önlemler tek satır yok. Dükkanı kapat diyorsun, bu adam nasıl geçinecek?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedbirleri ve vaka/vefat sayıları ile ilgili hükümete eleştiriler getirdi. CHP lideri, "Sağlıkla ilgili önlemler tamam. Ekonomi ile ilgili önlemler. Tek satır yok. Dükkanı kapat diyorsun, sinemayı kapat diyorsun güzel. Peki, bu adam nasıl geçinecek? Bununla ilgili tek cümle kurulmadı" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor, doktorların raporları da var. Topluyorsunuz bu rakamı katlıyor. 

Devletseniz rakamları doğru açıklayın. Sağlık çalışanlarımız zaten ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. Devlet yalan söyler mi? Karar aldık rakam açıklamıyoruz dersiniz anlayışla karşılarız ama yanlış rakam açıklayıp devletin itibarını sarsan başka bir şey yoktur. Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorlar, ayıp değil mi? 

TTB açıklama yaptı başta, bu rakamlar doğru değil diye. Terörist ilan ettiler. Akıl dışı. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Bir kişinin hastalığını kaymakam mı, vali mi bilir? Doktor bilir. Doktor da diyor ki, hastalığı budur, sayısı da budur. Sağlık Bakanlığı'nın rakamı yanlış. Ana ilke, salgının yayılmasını engellemektir. Sen hükümet olarak, sana düşen göre, salgının yayılmasını engellemek için her türlü önlemi alacaksın. 

"EKONOMİ İLE İLGİLİ ÖNLEM YOK, DÜKKANI KAPAT DİYORSUN"

Dün sayın Erdoğan çıktı. Şu şu önlemleri aldık dedi, arkadaşlarım da dinlemişler. Önlem alındığı doğru, peki, sağlıkla ilgili önlemler tamam. Ekonomi ile ilgili önlemler. Tek satır yok. Dükkanı kapat diyorsun, sinemayı kapat diyorsun güzel. Peki, bu adam nasıl geçinecek? Bununla ilgili tek cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum. Dün 3-4 saat konuşacaklar, salgını nasıl engelleriz diye çaba harcayacaklar, çıkıp 1-2 dakika konuşacak, yasağı ilan edecek ama ekonomi ile ilgili tek cümle kurmayacak.  Esnaf Bakanlığı kurduğumuz zaman, derdini anlatacağın bir bakan, sorunu çözecek bir bakan olacak. 

BORSA İSTANBUL TARTIŞMASI

Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki payı geçen sene ile aynıdır, bay Kemal onu öğren diyor. Birisi eline notu vermiş, yeni öğrenmiş. Ben sana soru soruyorum. Türkiye Varlık Fonu neden Sayıştay'ın denetimine tabi değil, bunun başkanı niye sensin? Bütün kamu bankaları burada, Telekom burada, tarım şirketleri burada, teknoloji firmaları burada. Erdoğan bu kanuna göre Ziraat Bankası'nın Katar'a 1 dolara satabilir. Bu yetkisi var. İhale kanununa da tabi değil. 200 milyon dolar. Bu şirketin 15 veya 20 aylık karına geliyor. 200 milyon doları 15-20 ayda geri alacak. Böyle ballı bir satış nerede olur? Ben soruyorum, Borsa İstanbul'un rakamlarını çıkıp millete anlatacaksınız. Çare nedir? Gerçekten bu 200 milyon dolar mı yoksa 425 milyon dolar mı? Neye göre 200 milyon dolar? Bunun cevabını istiyorum. Erdoğan veremez ama ben Borsa İstanbul'un yönetiminden istiyorum, 200 milyon doları neye göre buldunuz? Katarlılara bir kıyak geçiyorsun, 200 milyon dolara, yüzde 52 karlı şirketi veriyorsun. Fettah Tamince'nin o masada ne işi var? Fettah Tamince, 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya'ya giden kişi. 17-25 olaylarından sonra Bank Asya'ya ailesi para yatıran kişi. O masada ne işi var? Harp Okulu öğrencileri, Bank Asya'nın önünden geçenler içeride. Para yatıranlar protokol masasında. Savunmasını Erdoğan'ın avukatları yapıyor. Fettah Tamince'nin o masada ne işi var? O yoksa yurt dışından kara para getiren biris mi? Paralar dolayısıyla ona dokunmuyor musunuz? Para için bunlar yapılır mı? Erdoğan buna cevap veremez. 

Paranın rengi yok, dini yok, para paradır ama devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanamaz. Rüşvet aracı olarak kullananları da o devlet büyükelçi olarak atayamaz. Para aynı zamanda bir sömürü aracıdır. Londra'daki tefecilere el avuç açıyorsun. 

"TÜRK ORDUSU" TARTIŞMASI

Kalkacaksın ordu üzerinden bize ders vereceksin. Sen kim ordu kim? Sen şehitlere 'kelle' dedin. Sen mi bana ordudan bahsedeceksin? Bu lafı ediyorsun, çocuklarını neden askere göndermedin. Kalkmışsın bana orduyu anlatıyorsun. Sen kim ordu kim? Ordu disiplini ne onu dahi bilmezsin. 

Kozmik odayı terör örgütüne sen açtırmadın mı? Egemen güçlere tahsis etmedin mi? Sırların tamamı egemen güçlerin elinde değil mi? Bunu yapana tarihte hain derler, bugün de hain derler, yarın da hain diyecekler. Orduyu bu kadar seviyorsan, sen başbakanken ordunun genelkurmay başkanını terörist diye hapse attırmadın mı? Hiç kimse ziyaretine gitmedi. Bu kardeşiniz 30 Ağustos'ta tutuklu olan genelkurmay başkanını ziyaret etti. Ordu bizim baş tacımızdır. Orduyu büyüten silah değildir. Orduyu büyüten moral değerlerdir. 

En önemli kritik noktalara FETÖ'cüleri yerleştirdin. Milli Güvenlik Kurulu toplantıda FETÖ'nün ne olduğuna dair askerler tarafından kendisine bilgi verdiler. Bu cemaat böyledir diye. Bilgim yoktur diyemezsin. 

Her Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, MİT rapor getirdi. Sen orduyu darmadağın ettin. Devlete bu kadar ihanet eden bir kişi hala ordudan bahsedip bizi suçlayacak. Sen kimsin? Suriye'de 36 askerimiz şehit oldu, Rusya vurdu. Erdoğan kınadı mı? Hayır. Soluğu Moskova'da aldılar. Kremlin'de aldılar. Ne demek o? Ben ettim sen etme. Hayatımda Türkiye'nin tepe yöneticilerinin bu kadar aşağılandığına tanık olmamışımdır. Putin, kapının önünde dakikalarca bekletti. Erdoğan ayakta duramadı, sandalyeye oturdu. 

TANK PALET FABRİKASI

Tank paletin bedava Katar ordusuna verilmesinin karşılığı alınan uçaktır. Ordunun tank palet fabrikasını vermeiyn dedik. Dünyada örneği yoktur dedik. 50 milyon dolarlık yatırım yapacaklarmış. Katar'la imzaladığın sözleşmeyi iptal et, ben bir hafta içinde 50 milyon doları bulup sana getireceğim teklifini yaptım. Bir haftada bu ordunun şerefinin koruyacak çok sayıda iş adamı var. 50 milyon dolar nedir Allah aşkına ya. Getirmezsen siyaseti bırakacağım üstelik. Veremedi. Söyleyemedi. 

Hani sen devasa bir adamdın, hani dünya lideriydin sen, uluslararası sularda helikopterden indiler, aramayı yaptılar, senden tık yok tık. 

Bir ülkenin cumhurbaşkanının mal varlığı. Bu mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyor ve sonuç alınıyorsa o ülkenin cumhurbaşkanı milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber