Kılıçdaroğlu'dan 'hayır' sinyali! Eleştirilere yanıt verdi

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu CHP AK Parti
Kılıçdaroğlu'dan 'hayır' sinyali! Eleştirilere yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, AK Parti'nin başörtüsü teklifine 'hayır' diyeceklerini seçim sonrasını işaret ederek göstermiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa çağrısını 'Kılıçdaroğlu pası verdi, golü atmamız lazımdı' diye tanımlamıştı. CHP lideri, Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi, anayasa değişikliği kapsamına atıfta bulundu.

Meclis'e geldiğinde 'hayır' diyeceklerini, "Konuyu alakasız yerlere taşıdın. Samimi değilsin. Ben de söz veriyorum. İktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesi'ni hem de bu önerdiğimiz kanunu Anayasa'ya da geçireceğim" sözleriyle gösterdi.

CHP lideri, başörtüsü için kanun teklifine altılı masadaki 2 ortağı Babacan ve Davutoğlu'dan açık destek almıştı. Ancak, Akşener'den "Kapanmış yaralarla değil, kanayan yaralarla uğraşalım" çıkışı gelmişti. Kılıçdaroğlu'na teklifin zamanlaması ile ilgili de muhalefet cephesinden çok eleştiri yapılmıştı.

Kılıçdaroğlu, o eleştirilere de yanıt verdi. CHP lideri, "Tabii ki bekliyordum eleştirilerinizi. Ve tabii ki eleştirilerin tümü başımın üstündedir. ancak inancım şudur ki, adalet ve ekonomi birbiriyle çok bağlıdır. Kardeştir. Birbirinin ikizidir. Biri olmadan diğeri olmaz" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, başörtüsü için kanun teklifinin bir başlangıç olduğunu, daha büyük meselelerin sırada olduğunu da söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti anayasa değişikliği başörtüsü teklifi