Kılıçdaroğlu'dan erken seçim açıklaması

CHP Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erken seçim tartışmalarına değinen CHP lideri, "Milli irade diyorsun. Milli iradeye gitsene, hakemliğine başvursana" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Korkuyorlar. Adaleti getireceğiz bu ülkeye" diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin "Askıda Ekmek Kampanyası"na ilişkin, "Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın 18 yıl sonunda bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. O nedenle Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum." dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hatay'daki orman yangınlarına belediyenin de müdahale ettiğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür etti. Bu yangınların söndürülmesinde katkı veren Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş belediye başkanlarına da teşekkür eden Kılıçdaroğlu, bunu söylerken siyasi parti ayrımı yapmadıklarına işaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da evleri yanan ailelere yardımda bulunulduğunu ve yangında zarar gören içme suyu isale hattının yapıldığını da anlattı.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğinin fikri, vicdanı ve irfanı hür olmasını istediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, bu çerçevede genç kuşakların yetiştirildiğini, Nobel ödülleri alındığını, sanatın ve kültürün geliştirildiğini, bazı üniversitelerin de dünyada söz sahibi olabildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik." dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Erdoğan, senin fikrin Orta Çağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Bir kişinin fikrinden değil, milyonların fikrinden söz ediyoruz. Sen kendi iktidarını korumak için 'Nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ettiğinde ve 83 milyonun çocukları okula gittiğinde, 18 yaşına geldiğinde bunların tamamı bana oy verdiğinde fikri iktidar gerçekleşmiş olur...' Böyle bir dünya yok, Orta Çağ'da bile yoktu. 4+4+4'ü getirdin, şimdi 'Eğitimde reforma ihtiyacımız var.' diyorsun. Her bakan geldiğinde yeni bir reform yaptı. Ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sistemini ve fikri iktidarı gerçekleştirme şansı kocaman bir sıfırdır ama haberi bile yok. Hürriyete karşı olan birisinin fikri, vicdanı, irfanı hür insan istediğini duydunuz mu? Hürriyete karşısın sen."

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu